MEDIA

Photo: Mitro Härkönen

            MEDIA

Photo: Mitro Härkönen

Sitaatteja edellisten teosten arvioista

 

”(Sivuhenkilöt on) hallittu esityskokonaisuus, joka yhtä aikaa onnistuu olemaan sekä selittämätön että helposti vastaan otettavissa.”
Annikki Alku, Demokraatti

”Regissören Alma Lehmuskallio har skapat en öm och tilltalande föreställning under Tenaljen von Fersens tomatröda tegelvalv på Sveaborg. Mjukt och humoristiskt skildrar Lehmuskallio personer som hamnat utanför i samhället och sina egna liv. — De svartvita gestalterna påminner i den gamla fästningsmiljön i själva verket om spöken som väntar på att någon ska röra vid dem och göra dem varma och levande igen.”
Isabella Rothberg, HBL

”Huimat akrobatia- ja tasapainotaidot muuttavat Sivuhenkilöiden kohtaukset surrealistisiksi näyiksi. Mikään liike ei tunnu irralliselta tempulta vaan kumpuaa henkilön mielensisäisestä tilasta. — Mutta mikään ei tuntuisi miltään, jollei esiintyjinä olisi sellaisia uuden etsijöitä kuin Henna Kaikula, Ulla Raitio, Saku Mäkelä ja Milla Järvinen. Vartalon hallinta, jokaisen askeleen ja kasvonilmeen kirkkaus, esineteatterin suvereeni hallinta ja herkkyys piirtävät kunnioittavan kuvan jokaisesta hahmosta.”
Maria Säkö, Helsingin Sanomat

”Eira Virekosken ytimekäs ja ajaton teksti, Ainu Palmun tilan muotojen kanssa keskustelevat valot sekä Joonas Outakosken säröinen ja tyylikäs musiikki ovat avaintekijöitä Sivuhenkilöiden orgaanisessa kompositiossa. Makaaberin leikin liimana toimii pohjoinen ahdistus.”
Maija Jelkanen, Teatteri&Tanssi+Sirkus

”Teos ei lankea turhaan selittämiseen tai monisanaisuuteen vaikka dialogi on runsasta ja Janne Vasaman luoma epookki-ilme tyyliteltynäkin yksityiskohtainen. Sivuhenkilöitä ei nosta huipulle ainoastaan kekseliäästi oivallettu konsepti, vaan kaikkien osa-alueiden onnistuminen. On vaikea kuvitella miten sirkus ja teatteri voisivat solmia vielä toimivamman liiton.”
Tenka Issakainen, Lapin Kansa

”Teoksessa käytetään runsaasti maalauksellisia, tunnelmaltaan epätodellisia kuvia. Voisin olla varma, että olen nähnyt auringonvarjoa kantavan hevospäisen naisen maalauksen! Tai taivaita hipovan naisen tai sen, jonka pää onkin kukka-asetelma. Millaista kosketusta toivomme, minkä taakse haluamme piiloutua tai millaisena haluamme meidät nähtävän?”
Merja Koskiniemi, Aamulehti

”Sivuhenkilöt on kuin kolmiulotteinen, surrealistinen, elävä maalaus.”
Mikko Elo, Satakunnan kansa

”Varsin erikoista, outoa, kiehtovaa.”
Katri Leikola, Paljon Melua Teatterista -blogi

Luukamari (2023)

Esityskuvat

Promokuvat

Teaser

 

Lisätiedot ja lisämateriaalit: info@sivuhenkilot.com.